WHAT U NEED HERE?

Loading...
ASSALAMUALAIKUM....
SELAMAT DATANG KE MIZASHOPPE...
BLOG INI BUKAN SAHAJA ONLINE BUSINESS...
BLOG INI JUGA little ONE STOP CENTRE....
HAPPY BROWSING HERE...

09 June 2011

OPTIVIN BY NATSTAR

HYE...ASSALAMUALAIKUM ALL...
PENAH DGR TENTANG PRODUK YG A LOT OF BERRY???
SY BARU JEW TAHU SELEPAS MEN"GOOGLE"....
JUZ NK SHARING DGN U ALL....
(p/s:rupa2nya optivin yg slalu sy amik ni bnyk manfaat..hehe)


Apakah itu OPTIVIN™?


OPTIVIN?merupakan campuran proprietari ekstrak beri kaya antosianin yang unik yang terdiri daripada ekstrak-ekstrak beri biru liar, strawberi, kranberi, bilberi liar, elderberi dan biji raspberi. OPTIVIN  dihasilkan baru-baru ini untuk membekalkan nutrien antioksida yang optimal kepada anda. OPTIVIN  merupakan barisan pertahanan pertama anda dalam meneutralkan dan menghapuskan kesan radikal bebas yang merbahaya.





Mengapa warna adalah penting kepada kesihatan anda?Sebab utama adalah terletak pada bahan-bahan yang memberikan warna kepada buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan: fitokimia. Antosianin didapati memiliki kesan fisiologikal yang kuat berbanding dengan mana-mana fitokimia yang dijumpai dalam warna semulajadi. Daripada kanser kepada penuaan, penyakit jantung kepada diabetes, kegunaan antosianin dalam melindungi sistem badan menjadi semakin terbukti di dunia saintifik.

Sains di sebalik warnaKebanyakan pigmen yang memberikan warna kepada buah-buahan dan sayur-sayuran merupakan sumber antioksida yang terbaik. Itulah sebabnya pakar kesihatan mencadangkan pemakanan 5 hidangan daripada 5 jenis buah-buahan dan sayur-sayuran yang berlainan warna setiap hari untuk hidup dengan sihat.

Kajian saintifik telah membuktikan bahawa pembentukan molekul oksigen yang tidak stabil; dikenali sebagai radikal bebas dalam badan merupakan penyebab kepada lebih daripada 60 penyakit degeneratif. Apabila anda mempunyai terlalu kurang antioksida untuk membasmi radikal bebas, kesan kerosakan yang nyata akan berlaku membawa kepada masalah pelbagai jenis penyakit, daripada strok dan fibromyalgia, ke sinusitis, artritis, masalah penglihatan, dan juga penyakit Parkinson dan Alzheimer.




Diet yang tidak sihat, asap rokok, pencemaran alam sekitar, dan sinaran ultraungu (uv) meningkatkan bebanan radikal bebas, lalu menghasilkan satu keadaan yang dikenali sebagai “tekanan oksidatif”. Proses yang sama yang menyebabkan besi mengarat dan belahan buah epal bertukar menjadi warna perang juga turut berlaku dalam setiap sel di dalam tubuh badan anda.



Dianggarkan setiap 60 trillion sel dalam badan manusia mengalami 10,000 serangan oksidatif setiap hari! Sebatang rokok dikatakan membebaskan 3 trillion radikal bebas ke dalam sistem peredaran darah. Mujurnya badan mempunyai sistem pertahanan terhadap komponen “oksidan” yang teruk ini: antioksidan. Dijumpai dalam pelbagai buah-buahan dan sayur-sayuran, antioksida mampu membasmi radikal-radikal bebas ini.


Namun demikian, radikal bebas terhasil dalam kadar yang cepat hasil daripada cara hidup moden dan hanya dengan bergantung kepada pemakanan sahaja tidak cukup untuk membekalkan antioksida bagi keperluan badan. Kebanyakan orang tidak mengambil 5 hidangan yang dicadangkan atau hidangan 5 jenis warna buah-buahan dan sayur-sayuran yang berlainan setiap hari bagi mendapat keperluan antioksida.


Antioksida seperti A, C dan E membantu meneutralkan radikal bebas tetapi sumbangan mereka adalah minimal. Satu molekul vitamin C atau E hanya boleh menyahaktifkan satu radikal bebas pada satu masa. Apabila vitamin E mendermakan hidrogen bagi meneutralkan radikal bebas, ia menjadi radikal vitamin E dan menjadi tidak berkesan.



Bagaimanakah OPTIVIN™ berbeza?


Lebih daripada 20 gabungan ekstrak-ekstrak beri telah diformulasi dan dinilai untuk menentukan kombinasi yang paling selamat dan berkesan. Dengan penggabungan beri-beri yang telah diuji di dalam satu formulasi yang amat berkesan, OPTIVIN™ membekalkan spektrum antioksida yang lebih luas daripada setiap satu ekstrak beri. Profil kimia yang berlainan dalam OPTIVIN™ menjadikannya pembasmi radikal bebas yang amat berkesan.
***Produk ini telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (BKKM) dan JAKIM***







OKIE...
HARGA ADALAH RM266 UNTUK 2BOTOL(RM160 KALAU SEBOTOL)
lupa plak,produk ini adalh dari natstar
kalau register member rm35 then kena beli 2botol...

kat saya ada beberapa botol lagi...
dia ada 2jenis..
kapsul dan juga kunyah....
setiap botol ada 60biji...
EXPIRED 2012


NAK JUAL SEBAB NAK CLEAR STOK...SBB DAH STOP AMIK OPTIVIN NI...

SAPE2 NK BELI..SAYA NK JUAL DGN HARGA RM50 SEKALI POSLAJU...

CONTACT SAYA YEW....019-4930840

:MORE INFO:














4 comments:

  1. Salam.cmne cik bole dpt produk ni? Sy ada jual juga.tp optiberry namanye skang.optivin ni dlu ada satu company yg distribute this product but that company dah tutup.so,company sy beli tros produk tu dari US and pasarkn kt malaysia.

    ReplyDelete
  2. wslm..eyhh..optivin yg ade kat sy ni by NATSTAR..rasanya ada lg kot company ni...packing dia dah lain skrg..yg ada kat sy tu packing lama...optivin ni sy dapat dr abg sy...nk jual sbb nk clear stok jew...awak jual optiberry?ermm..xpnah dgr pulak sy...nowadays bnyk dah keluar produk berasaskan cmpuran bery...

    ni link natstar http://www.natstar2u.com/whereToBuy.html

    ReplyDelete
  3. saya ada 200 btl nak jual only rm25 per btl...nak kol i

    ReplyDelete
    Replies
    1. Msh ad ke optivin kt u? Bole bg I ur contact?

      Delete

comments?
thankz for it...

r